Yükleniyor Etkinlikler

Kütüphane Vikimaratonu

Mart 27 @ 14:30 - 17:30

Değerli İstanbul Teknik Üniversiteliler,

Sizleri 60. Kütüphane haftası kapsamında gerçekleştirilecek olan “Kütüphane Vikimaratonu”na davet etmekten mutluluk duyuyoruz.

Etkinlik kapsamında, Vikipedi’de kütüphane, kütüphaneci, kütüphanecilik terimi maddelerini zenginleştiriyoruz.

Vikimaraton’da, Vikipedi’nin işleyişi, temel kuralları, madde oluşturma ve düzenleme ile ilgili eğitim verilecek, ardından uygulama yapılacaktır. Bilgisayar laboratuvarında gerçekleştirilecek uygulama süresince katılımcılar, Vikipedi maddeleri oluşturup düzenleyerek mesleki terminolojinin, kütüphanelerimizin ve meslek derneklerimizin görünürlüğünü artırmanın yanı sıra internet kullanıcılarını doğru ve güncel bilgi ile buluşturma fırsatı bulacaktır.

Etkinliğe katılım için kayıt formunun doldurulması gerekmektedir.

Konuşmacılar: Başak Tosun, Zafer Batık

Etkinliğin yapılacağı yer: İTÜ Uçak ve Uzay Mühendisliği Fakültesi 1 No’lu Bilgisayar Laboratuvarı

Detaylar

Tarih: