Oku ve Yayımla Anlaşmalarıyla Açık Erişim Yayın Yapma Webinar Serisi : Assocation for Computing Machinery (ACM)

ZOOM

30 dakikalık bu webinar süresince aşağıdaki konulara yer verilecektir. Yayıncı açık erişim dergi içerik ve kapsamı, dergilerin alanlarındaki etkisi Oku ve Yayımla anlaşması şartları, anlaşma ile kazanılan haklar/avantajlar Yayınevinin yazarlara sunduğu yardımcı araç ve hizmetler Yayınevi makale başvuru sistemi ve açık erişim yayın kabul iş akış süreci Yayınları açık erişime çevirme sürecinde dikkat edilmesi gereken unsurlar (bu imkan sunuluyorsa) Kayıt linki: https://ebsco-turkey.zoom.us/meeting/register/tZcrc-2qqTsrE9yFXcFAmAuEXzMChBLsWPHJ Toplantı parolası: 536408

Konferans: The Grammer of Ornament (Süslemenin Dilbilgisi / 1856)” Eserin İncelenmesi ve Onarım Süreci

İTÜ MUSTAFA İNAN KÜTÜPHANESİ İTÜ Ayazağa Kampüsü Mustafa İnan Kütüphanesi, Sarıyer

Değerli İstanbul Teknik Üniversiteliler, Sizleri 60. Kütüphane haftası kapsamında gerçekleştirilecek olan "The Grammer of Ornament (Süslemenin Dilbilgisi / 1856)" Eserin İncelenmesi ve Onarım Süreci" başlıklı konferansa davet etmekten mutluluk duyuyoruz. Konferansa konu olan Süslemenin Dilbilgisi ( The Grammer Of Ornament) adlı eser, İngiliz mimar ve tasarımcı olan Owen Jones tarafından 1856 yılında Londra da basılmıştır. Sanat tarihi boyunca özellikle mimaride kullanılmış bir çok süsleme kronolojik sırayla kitapta izlenebilir. İTÜ Nadir Eserler koleksiyonuna kayıtlı  eser 1856 yılı ilk baskısıdır. Etkinlikte yazara genel bir bakış ve kitabın sanat tarihi açısından önemi mercek altına alınırken yıllar içinde yıpranan eserin  restorasyon süreci de anlatılacaktır.