Konu Rehberi

Kategori: Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

Bu konu rehberi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ile ilgili araştırmalarınızda size yardımcı olacak kaynaklarda araştırma yapmanızı sağlar. Bu kaynaklara veritabanları, kitaplar, dergiler, tezler, standartlar, referans materyalleri, video ve web siteleri dahildir.

Kitaplar

Elektrik Mühendisliği alanında yayımlanmış basılı ya da elektronik kitapları kütüphane web sayfasında yer alan “Katalog Tarama” aracında sorgulayabilirsiniz. Bu disipline özgü basılı kitapları raflarda aşağıdaki sınıflama kodlarına göre bulabilirsiniz.

Aradığınız kitaplar İTÜ Kütüphanelerinde yoksa başka kütüphanelerden sizin adınıza ödünç getirebiliriz…

Referans Kitapları

Elektrik ve elektronik Mühendisliği konulu basılı referans kitapları listesine buradan erişebilirsiniz.

Standard Handbook for Electrical Engineers, 17th Edition [Elektronik kitap]

Yazarlar: Surya Santoso, Ph.D., H. Wayne Beaty

Yayın Tarihi: 2018 McGraw-Hill Education

İçerik: Bu kitap ölçüm ve enstrümantasyonla ilgili yeni bölümler içerir; birbirine bağlı elektrik şebekeleri; akıllı şebekeler ve mikro şebekeler; rüzgar, güneş ve fotovoltaik enerji üretimi; elektrik makineleri ve transformatörler; güç sistemi analizi, operasyonlar, kararlılık ve koruma; ve elektrik piyasası.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği konulu referans ve ders kitaplarına McGraw-Hill Access Engineering( Textbooks) veritabanından erişim sağlayabilirsiniz. Kampüs dışı erişim için veritabanının “Kampüs dışı” bağlantısını kullanmanız gerekmektedir.

Kütüphane koleksiyonundaki Elektrik ve Elektronik Mühendisliği basılı ders kitapları listesine buradan erişebilirsiniz.

Aşağıdaki kitap veritabanı linkleri Meteoroloji Mühendisliği disiplinindeki kitaplara erişim sağlamaktadır. Bu veritabanlarına kampüs dışından erişim sağlamak için veritabanları listesindeki ilgili veritabanının “kampüs dışı” bağlantıları takip edilmektedir.

Dergiler

Aşağıdaki dergi veritabanları sizi “Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği” disiplinindeki dergilerde araştırma yapmanızı sağlar. Ancak veritabanlarına kampüs dışından erişilmek istendiğinde veritabanları listesinde ilgili veritabanının “kampüs dışı” bağlantılarından ilerlemek gerekmektedir.

Veritabanları

Aşağıdaki veritabanları “Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği” disiplinindeki bilgi kaynaklarına erişim sağlamaktadır. Bu veritabanlarına kampüs dışından erişmek için veritabanları listesinde ilgili veritabanının “kampüs dışı” bağlantılarından ilerlemek gerekmektedir.

Standartlar

Aşağıdaki standart veritabanlarında “Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ” konularında lisansüstü tezleri araştırabilirsiniz. Kampüs dışı erişim için “Kampüsdışı” butonlarından ilerleyiniz.