İnşaat Mühendisliği

Dergiler

İnşaat Mühendisliği ile ilgili BASILI DERGİLERİ Q-Z Dergi Salonu’nda bulabilirsiniz. Açık raf koleksiyonu için, Katalog Tarama‘dan yapacağınız arama ile derginin yer numarasına ulaşabilir, dergiyi raflarda bulabilirsiniz.


Library of Congress Sınıflandırma Şeması’na göre konu alanları şu raflarda yer almaktadır:




Basılı dergileri web sayfasında yer alan Katalog Tarama menüsünde Dergi Adı‘nı seçerek yapacağınız arama ile de görebilirsiniz ⇒BASILI DERGİLERİN TOPLU LİSTESİ.



ELEKTRONİK DERGİLER  (Kampüs Dışı Erişim)

Abone olunan dergilere kampüs dışı erişim, kampüs dışı proxy servisleri üzerinden gerçekleşmektedir. Bu hizmetten sadece kütüphane üyesi olan (halihazırda İTÜ’lü) mensuplar yararlanabilir.  Bağlantı yolları için detaylı bilgi.


                             ASCE Journals and Proceedings (American Society of Civil Engineers)

Dünyanın en geniş inşaat mühendisliği araştırma ve uygulama makalelerinin tam metinlerini içeren ASCE Library, tüm inşaat mühendisliği disiplinlerini kapsamaktadır.

                        ICE Complete Engineering Journals Collection  

1836 yılına kadar uzanan arşiviyle birlikte, güncel konuları içeren inşaat mühendisliği alanındaki 30 hakemli dergiye erişim sağlamaktadır.

         DergiPark Akademik 

TÜBİTAK ULAKBİM tarafından Eylül 2013 tarihinden itibaren yürütülmeye başlanan proje ile ULUSAL Akademik Dergilere erişilebilecek bir platform olmuştur.

Science Journal

1883’den beri American Association for the Advancement of Science(AAAS) tarafından yayımlanmakta olan Science disiplinlerarası haftalık bir bilim dergisidir. 1997-2018 aralığına tam metin erişim sağlanmaktadır.